El piquet unitari a Plaça Catalunya es desborda i es converteix en una marxa pel centre de Barcelona

El piquet unitari convocat per les diferents organitzacions i sindicats a les 12h ha desbordat la Plaça Catalunya. Les dones cis, lesbianes i trans que han arribat de tots els barris de la ciutat després dels diferents actes i talls de trànsit convocats pel matí han omplert el centre de la ciutat. L’acte ha estat convocat des de diferents sectors entre d’altres CGT, Corrent Roig i Assamblea Feminista.

Les manifestants han portat pancartes i han entonat cants amb consignes sobre la precarietat laboral (“la preciarietat laboral té rostre de dona”, “la revolució serà feminista o no serà”) i en relació a les agressions masclistes (“A mi no me sobra ropa, a ti te falta educación” / “No es no y lo otro es violación”).

Piquet a Plaça Catalunya // Agència8M

Cap a les 12:30h les manifestants convocades pels sindicats d’estudiants a Plaça Universitat han decidit emprendre la marxa baixant per carrer Pelai i ambdues manifestacions s’han ajuntat per anar cap a Via Laietana, que ha quedat desbordada. Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC-CATAC) havia organitzat una lectura de textos feministes cap a les 13h però no l’han pogut realitzar a causa a la marea humana que ha recorregut el centre de la capital catalana.

Assumpta Barbens, portaveu d’IAC-CATAC, ha valorat la manifestació d’aquest matí:

 

La manifestació s’ha desviat cap a Plaça Sant Jaume on s’ha acabat dissolent vora les dues de la tarda.

Plaça Sant Jaume
El piquet de Plaça Catalunya arriba a Plaça Sant Jaume // Twitter: @dyanvir

A la Plaça Urquinaona s’han registrat incidents amb Mossos d’Esquadra cap a les 14h. Un piquet de CGT Ensenyament d’entre 80 i 100 persones han anat fins el Consorci d’Educació per posar adhesius en contra dels acords amb escoles de l’Opus Dei que segreguen per sexe a les aules. Ha arribat una dotzena de furgons de la unitat d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra que els han encerclat per identificar les manifestants. Segons informa CGT, s’han efectuat dues càrregues amb porres i els agents han identificat una desena de persones, retenint-les una llarga estona.

cargas Urquinaona
Mossos carreguen contra les manifestants a la Plaça d’Urquinaona . Foto: CGT Catalunya

Podeu veure un vídeo resum dels actes del matí en aquest enllaç

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


5 × three =