El moviment feminista es mobilitza arreu del Vallès Oriental i Occidental

Protesta feminista a Rubí
Protesta feminista a Rubí

 

Des de les primeres hores del matí les dones vallesenques s’han mobilitzat arreu del territori amb tota mena d’accions de protesta en aquesta vaga feminista.

La xarxa de comitès de vaga, assemblees i organitzacions feministes del Vallès Oriental i Occidental han organitzat mobilitzacions que han inclòs des de piquets, talls de carreta, esmorzars populars i obertura d’espais de cura.

Durant les primeres hores del matí a Rubí hi ha hagut piquets que han tallat algunes vies de la ciutat . Un cop finalitzats els piquets el Comitè de la Vaga Feminista de Rubí ha organitzat un esmorzar popular a la plaça de l’Estació. A continuació, s’han distribuït en piquets informatius per la ciutat on han fet especial pressió al supermercat Mercadona per impedir el dret  de vaga de les treballadores segons les manifestants. Els piquets han finalitzat la seva ruta per la ciutat a l’acte oficial de l’Ajuntament de Rubí on han denunciat que el consistori només fa dues hores d’aturada. Els homes que han donat suport a la vaga han organitzat un dinar popular per a les manifestants al Centre d’Alternatives Culturals CRAC.

A la ciutat de Terrassa 150 dones han intentat tallar la c-58 però abans d’arribar els Mossos d’Esquadra els ho han impedit. Les manifestants s’han trobat amb quatre furgonetes de la BRIMO que els han barrat el pas i finalment han carregat contra ells deixant ferides lleus. Després de la carrega les dones de Terrassa han tallat la rotonda, aquest cop sense incidents.

La jornada a Sabadell ha començat amb talls a la Plaça Sardana passades les 7 del matí. La policia local ha desviat el tràfic i finalment els mossos han reclamat la retirada de les manifestants.

Les mobilitzacions han continuat pel centre de la ciutat  amb piquets informatius i l’obertura del Casal Popular El Tallaret com espai de cures  a Sabadell . A les 11h està convocada una manifestació als jutjats de Sabadell.

A les 7 del matí a Sant Cugat una quarantena de dones han baixat a les vies del FGC i han desplegat una pancarta sota el nom “Vaga general feminista. 8 Mil motius per canviar-ho tot”, missatge en referència a les encausades per el tall de les mateixes vies en la vaga de l’any passat. Les manifestants han tallat ambdues direccions  mentre un altre grup de dones repartien octavetes informatives a l’andana

Els Mossos han intentat negociar la retirada de les manifestants de les vies i han acabat per identificar a la mediadora entre ells i les manifestants. El tall ha durat un total de 45 minuts.

Posteriorment, s’han organitzat piquets informatius per la ciutat de Sant Cugat en els que s’han repartits pamflets que recullen reivindicacions concretes del moviment feminista de la ciutat i denunciant que molts comerços de la ciutat vulneren el dret de vaga de les treballadores.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


2 × five =