Els Mossos investiguen set dones pel tall de vies de FGC a Sant Cugat durant la vaga feminista

Sant Cugat identificades

Set dones estan sent investigades per participar en el tall del trànsit ferroviari de la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) durant la jornada de la vaga feminista del 8 de març. El piquet es va dur a terme per una trentena de dones a l’alçada de l’estació de Sant Cugat del Vallès.

Segons ha denunciat el Comitè de la Vaga Feminista del 8 de març a Sant Cugat del Vallès en una roda de premsa celebrada avui, els Mossos d’Esquadra estan investigant set dones que van participar en els talls de les vies ferroviàries durant la jornada de reivindicació. Tal com van explicar les portaveus de l’organització, el 8 de març els Mossos van encapsular el piquet per treure’l de les vies i tot seguit van identificar a nou de les participants. Set d’elles estan sent investigades i van ser citades a declarar en comissaria la setmana passada en relació a un delicte de desordres públics, però van acollir-se al seu dret a no declarar.

Tant les afectades com el conjunt del comitè consideren que el tall de la circulació va ser una eina totalment legítima i que les mesures preses contra elles són “desproporcionades”. “És desproporcionat que ens hagin identificat per un tall en ferrocarrils en un dia de vaga […] Hi havia un discurs feminista darrere d’aquesta acció i potser per això costava d’entendre i s’ha deslegitimat, però és tan legítima una vaga un 8 de març com un 8 de maig”, ha explicat la representant del comité, Clàudia Pla-Narbona.

Sant Cugat identificades

Unes 60 persones han acompanyat avui a les dones afectades durant la roda de premsa celebrada davant de l’estació de Sant Cugat del Vallès, amb cartells que lluïen el lema “8-M, 8.000 Motius”. Les dones investigades han denunciat que les identificacions van ser aleatòries, atès que l’acció va ser duta a terme per 30 persones, de les quals només se’n van identificar a 9, i 7 d’elles han estat citades a declarar pels fets.

Tot i que, de moment, el cas no està judicialitzat, les afectades han aprofitat per denunciar els fets i posar sobre la taula els motius de la vaga feminista. Una jornada de protesta que no era només de vaga laboral, sinó de cures, consum i estudiantil. “Ens vam plantar amb l’eina pròpia i legitima de la classe treballadora. Per acabar amb aquells que ens volen sotmeses, invisibles, callades. El dia 8 de Març vam tallar els FGC perquè vam decidir aturar aquest sistema que se sosté gràcies a totes nosaltres. Un sistema que ara ens vol reprimir per haver decidit construir un futur de llibertat per a totes” expliquen en un comunicat.

D’altra banda, també destaquen que les dones identificades injustament no són les responsables de l’acció, que va ser organitzada pel conjunt comitè de la vaga feminista a Sant Cugat.

A més del piquet que va tallar el trànsit ferroviari a Sant Cugat, durant la jornada de la vaga feminista del passat 8 de març altres comitès de vaga van interrompre diferents vies de trànsit rodat a altres ciutats del territori català. Des de primera hora del matí, va haver talls de trànsit efectuats per dones a vies de la ciutat de Barcelona, com la Gran Via, la Meridiana, la Via Laietana, la plaça de Lesseps, la plaça de les Glòries, l’avinguda del Paral·lel, i a carreteres comarcals com la C-55 a l’alçada de Manresa o l’entrada a Esplugues per la B-23.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


19 − eight =