L’Esquerra de l’Eixample, més viva que mai

 

El Comitè de Vaga de l’Esquerra de l’Eixample ha destacat per organitzar una jornada plena d’activitats per a tot tipus de dones. Un centenar d’elles han format part d’accions com el tall de carretera, una cercavila pel barri, actuacions musicals i una flashmob, entre d’altres. Segons una de les activistes, “inesperadament moltes dones s’han sumat durant tot el dia en veure l’ambient festiu i no-mixt que comportava”.

A primera hora del matí, el comitè ha “esmorzat a peu de carrer” a la cruïlla entre Gran Via i el carrer Urgell. Els cotxes s’han vist aturats durant 45 minuts fins que diverses furgonetes dels Mossos d’Esquadra han arribat a l’indret per desallotjar-les una per una. Segons una advocada d’Irídia que les acompanyava, tres de les activistes han estat identificades tot i que només una ha estat denunciada.

Una cercavila pels llocs més emblemàtics del barri és l’acció que ha seguit el tall. Han parat a l’Hospital Clínic, al Mercat del Ninot i davant l’immobiliària L’abeille, propietària de l’edifici on s’han produït un seguit de desnonaments molts sonats al barri, els d’Entença 151. “És o ara o mai, ells en són els culpables” sentenciava una de les dones encarregada de fer pintades a la persiana de l’oficina. En tots tres espais s’ha llegit un manifest elaborat per elles mateixes: “Una cosa tenim clara, i és que volem canviar-ho tot i posar la vida al centre, i ho farem amb la lluita feminista”.

La música també ha estat molt present durant tota la jornada. “Encaputxades“, una cançó creada per elles, ha estat sonant pels carrers i espais on han estat les activistes. Diverses cantants, com Rosa Zaragosa o Sofia Llovet, també han cantat mentre dones, lesbianes i trans dinaven. Finalment, després de mesos preparant-se, han dut a terme una flashmob amb la cançó “Ni una menos”.

Aquest és el segon any consecutiu que el Comitè de l’Esquerra de l’Eixample ha preparat una jornada d’aquestes característiques pel 8-M. Algunes de les accions, com el tall o la cercavila, ja es van desenvolupar l’any passat, en canvi, la multitudinària flashmob ha sigut una iniciativa nova d’aquest any. Segons fons del comitè, aquest any han comptat amb més participació en comparació amb el 2018.

Redacció: Andrea Salazar Steindorff

Fotografia: Anna Santamaria

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


1 × two =