Les treballadores de la comunicació es mobilitzen per denunciar la precarietat i les discriminacions als mitjans

A les 12h del matí centenars de treballadores de la informació i la comunicació s’han combregat als Jardinets de Gràcia de Barcelona per denunciar les condicions de precarietat i discriminació que viuen en el dia dels seus entorns de treball.

Sota el lema “Les comunicadores no aturem la lluita” la periodista mexicana Maira Cislero ha sigut l’encarregada d’iniciar els parlaments de la concentració. Cislero ha recordat la periodista maltesa assassinada Daphne Caruana i les periodistes mexicanes víctimes dels feminicidis. La mateixa periodista ha compartit la seva experiència on es va veure forçada a marxar del seu país per culpa de les amenaces de mort que rebia. “Les invito a no callarse” ha conclòs Cislero.

Ariadna Oltra, periodista de TV3, ha llegit alguns exemples de titulars masclistes que trobem en el nostre dia a dia abans de donar pas a la lectura del manifest elaborat per la Comissió 8 de març del sector de la informació i la comunicació de Catalunya.

El manifest ha estat llegit per treballadores de tota mena del sector de la comunicació. En el text es reclamava compromís editorial per garantir entorns de violència zero. També s’assenyalava la necessitat d’introduir la perspectiva de gènere el tractament informatiu de les violències masclistes.

A les acaballes de la concentració s’ha habilitat una bústia per denunciar casos d’assetjament sexual viscuts per les assistents als seus llocs de treball. La concentració ha finalitzat amb la lectura del llistat de feines en el món de la comunicació que són exercides per dones per tal de visibilitzar la gran feminització del sector.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


one × 2 =