La manifestació feminista estudiantil rep l’atenció dels mitjans i d’homes

La marxa de l’Assamblea Menéndez y Pelayo de camí a la movilització estudiantil, ha rebut l’especial atenció dels mitjans i d’un conjunt d’homes que fotografiaven a les joves assistents. Unes 200 noies d’entre 15 i 16 anys, acompanyades d’alguns nois, es dirigien cap a la convocatòria a Plaça Universitat.

El grup de l’Institut Menéndez y Pelayo, al barri de Sant Gervasi, ha tallat els carrers de Balmes i Diagonal creant un bloc de manifestants. “Ens dirigim a la convocatòria de la manifestació estudiantil oficial; no sabem on acaba això“, ha comentat una de les estudiants sorpresa per la força del moviment de la pròpia assamblea.

Les estudiants del Menéndez y Pelayo han organitzat una assamblea espontània a la Plaça Urquinaona. Allà s’han ajuntat amb altres instituts propers del barri, amb els quals estaven organitzades.

Mirades que incomoden

Algunes de les assistents han denunciat la presència d’un conjunt d’homes que les observava i els hi feia fotografies. També destaca el seguiment especial d’aquesta convocatòria per part dels mitjans de comunicació.

Pràcticament la totalitat de les assistents són menors d’edat, i tenen entre 14 i 16 anys ja que són estudiants d’instituts organitzades.

Concentració estudiantil

L’Assamblea d’aquest institut s’ha trobat amb la resta de l’estudiants a la Plaça Universitat i s’han concentrat davant el consorci d’Educació. Allà, el responsable de premsa de la Federació d’Educació de CCAA ha declarat que fan “una convocatòria de vaga de 24 hores per lluites contra les bretxes, contra les desigualts i les violències masclistes“.

Allà al davant també es concentraven entre 200 i 250 treballadores del consorci i d’educació, que s’han unit als estudiants i han començat a baixar per Via Laietana.

“Avui sortim el carrer contra el masclisme a les aules que ens afecta directament però també reivindiquem els drets de les dones ja que hi ha països on elles pateixen més que nosaltres”, explica una de les representants de l’Institut Montserrat. “Ens mobilitzem contra les violacions, i sobretot contra el cas de la violació de Pamplona.”

Les estudiants criden consignes per la Via Laietana com ‘Sense la dona no hi ha revolució‘, ‘Tranquila hermana, aquí está tu manda’ o ‘Nos han engañao’ la virgen ha follao’.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


14 + 7 =