Els piquets feministes tallen carreteres i carrers a Sants, Lesseps i rodalies

Sants

Crèdit de la imatge principal: Maria Ferrer / Agència 8M / Sants, 7h

La vaga feminista ha començat a primera hora del matí amb piquets a diferents zones de la ciutat de Barcelona i pobles del voltant. Un piquet de dones, lesbianes i trans han tallat la Gran Vía de les Corts Catalanes a l’alçada de Sants durant gairebé una hora. El tall del tram ha acabat a les 8:30h del matí, sota l’amenaça dels agents de Mossos d’Esquadra de dissoldre el piquet per la força. Tot i així, les mediadores han aconseguit allargar un quart d’hora l’acció.

Els piquets de la vaga feminista han tallat el trànsit a Barcelona durant una hora d’aquest matí del 8 de març. Amb crits de “Visca, visca, visca, la lluita feminista”, les dones, lesbianes i trans manifestants han fet front a motoristes que amenaçaven amb atropellar-les si no aturaven els talls. Sants i Lesseps han estat els punts clau de tensió entre manifestants, policía i ciutadans i ciutadanes. Finalment, els talls han acabat passats dos quarts de nou sense dones identificades.

A l’Esquerra de l’Eixample, un piquet organitzat pel Comité de Vaga 8 de Març de l’Esquerra de l’Eixample manté tallada actualment la Gran Vía a l’alçada d’Urgell. Al mateix temps, un piquet de 30 dones manté tallada la Vía Laietana.

D’altra banda, el piquet informatiu #StopPujades ha obert les portes del metro a l’estació de Vallcarca.

A l’esquerra de l’Eixample, les dones mantenen la Gran Vía tallada a l’alçada d’Urgell. Foto: Anna Palou

També s’han produït talls a la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat, a causa d’un piquet feminista. Les manifestants han estat identificades pels Mossos i estàn retingudes. A Tarrassa, els piquets han tallat la C58.

Piquet feminista tallant la Plaça de Sants. Foto: Feministes Poblesec

Els actes i manifestacions s’aniràn produint al llarg del dia, tenint en compte el ‘Piquet unitari’ convocat a les 12 del migdia a la Plaça de Catalunya, i la manifestació convocada a les 18:30 a Barcelona, que sortirà de Passeig de Gràcia amb Diagonal en direcció Plaça Universitat. L’acte final se celebrarà a la Plaça de Catalunya, a les 20h.

Més informació sobre els actes previstos durant la jornada de la vaga feminista a vagafeminista.cat .

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


11 + 11 =