Els Mossos obstrueixen la tasca informativa de l’Agència 8M

La periodista de l’Agència 8M Joana G. Grenzner ha estat expulsada del cordó de seguretat mentre cobria els talls de trànsit a Gran Via a l’alçada de Plaça Cerdà, Barcelona.

Les participants del Comitè de Vaga de Sants han viscut moments tensos amb els mossos quan aquests intentaven desallotjar-les. Les dues-centes activistes que han participat a la mobilització han estat encerclades pels mossos que les han expulsat en arrencacebes, a una a una. Durant aquesta acció, els mossos han retorçat el canell a una de les participants i han donat empemptes a Grezner, que estava enregistrant el desallotjament, tot i haver-los dit que era periodista. Després de dir-los que estava afiliada al Sindicat de Periodistes de Catalunya li han demanat repetidament la identificació.

Fotos cedides a l’ Agència 8M

Una altra periodista de l’Agència 8M també ha estat identificada pels Mossos d’Esquadra quan estava cobrint una acció de la CNT a la Plaça Catalunya de Barcelona. D.R.B es trobava a prop d’una vintena de manifestants del sindicat que volien entrar a El Corte Inglés per a informar els treballadors i treballadores sobre els seus drets en relació a la vaga feminista. Abans que aconseguissin accedir al centre comercial, la policia ha encerclat el piquet on hi era la D.R.B. que, malgrat identificar-se com a periodista, ha estat impedida de continuar la seva feina.

L’Agència 8M considera que la seva acció de cobertura informativa s’emmarca dins del dret de la ciutadania a rebre informació veraç i contrastada, així com al dret dels i les professionals de la informació a informar sense pressions de cap mena, tots dos considerats drets fonamentals. Grenzner ha contactat amb el Sindicat de Periodistes aquest matí per informar de la situació.

Fotos cedides a l’ Agència 8M

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


one + 5 =