Cinc manifestants retingudes per la policia al barri d’Horta

Policies bloquejant l'entrada del Mercadona a Horta // Elena GRuiz cedides a Agència 8M

Diversos cossos policials han actuat contra les membres d’un piquet a un supermercat

Un piquet de sensibilització ha estat retingut pels Mossos d’Esquadra a primera hora de la tarda a un establiment de la cadena de supermercats Mercadona al Carrer Duero, al barri d’Horta de Barcelona.

La incidència ha passat durant la cercavila que els col·lectius feministes han organitzat arreu del barri. Una de les parades del recorregut era aquest establiment, on es volia muntar un piquet per sensibilitzar les treballadores. En aquell moment dos policies d’incògnit, que havien estat seguint la marxa estona abans, s’hi han acostat per impedir l’entrada de les manifestants però aquestes els han identificat i els han increpat.

Durant l’acció hi ha hagut força tensió degut a l’arribada d’agents de la Guàrdia Urbana, amb porres extensibles; també els propis guàrdies de seguretat de l’establiment han intentat boicotejar el piquet quan ha entrat dins el local. A l’hora de sortir s’ha presentat la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra i ha barrat el pas al grup amb 4 furgones. Una de les manifestants ha sentit ordres dels comandaments de “retenir al menys, 10 persones” i els agents han acabat retenint i identificant-ne un total de 5. Les manifestants denuncien que alguns dels policies no anaven degudament identificats amb el número de placa visible i que un dels agents ha fet un comentari racista a una de les seves companyes. Després d’una hora, els agents han permès sortir al piquet de dins l’establiment.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


10 + 11 =