Aturada Feminista a Sant Adrià del Besòs

Un any després de la primera Vaga Feminista i a causa d’una convocatòria improvisada de la ciutadania davant la porta de l’Ajuntament el passat  2018, es convoca una aturada simbòlica a les 12 del migdia.

Moments abans, la Plaça de la Vila comença a tenyir-se de  color lila. Samarretes, mocadors, xapes, fins i tot, llavis liles reivindicant drets. La veu de grans artistes de la música comença a animar l’acte que omple una part important d’una ciutat petita, però molt reivindicativa. Dones i homes de totes les edats i de tota mena de llocs de treball s’han concentrat  a Sant Adrià del Besòs, com a acte simbòlic a la Vaga Feminista , sense oblidar a “totes les dones que no poden fer vaga” per qualsevol de les raons possibles, i també per recordar a les que falten perquè “estan assassinades”.

L’acte ha començat amb les paraules de Filo Cañete, la Regidora de Polítiques d’Igualtat, fent una passejada per la història del moviment feminista  i deixant clar que homes i dones “som humanament diferents, però socialment iguals”. Des del Consell de Dones Municipal llegeixen el Manifest de la ciutat, on destaquen lemes com “la nostra lluita és la mateixa, perquè l’enemic és un sol: el sistema patriarcal” i des del qual destaquen la importància de la Sororitat entre dones, element principal de l’empoderament femení.

Una jornada que tot i semblar un dia qualsevol és evident el moviment de lluita feminista que hi conté. Encara que ens queda molt per aconseguir, ja que, vagues com la de consum i de feines domèstiques encara queden invisibilitzades i gairebé sense secundar en territoris externs al centre neuràlgic dels moviments feministes, Barcelona.

Imatges: Laura Valverde Tierno
Redactora: Laura Valverde Tierno

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


2 × 2 =