“Tan feministes com sempre” a la Universitat de Girona

 

Les estudiants de la Universitat de Girona i els centres de secundària han organitzat una marxa feminista que ha sortit aquest migdia del campus universitari de Montilivi i ha acabat amb una lectura de manifest davant del rectorat. La portaveu de la Forja-Gironès ha animat a secundar la jornada de vaga “per totes les qui no poden lluitar avui al nostre costat” i ha afegit que: “colze a colze, amb la sororitat i la Vaga General com a arma, demostrarem la nostra força aquest 8 de març als carrers”.

Simultàniament, s’ha pintat un mural al centre de Girona on les dones han deixat marcada la silueta de les seves mans amb uns tons violetes. S’hi llegeix: “Les dones de Girona mai més silenciades”.

Una dona membre de la Intersindical – CSC ha exigit “un marc laboral segur, que garanteixi la igualtat de tracte i d’oportunitats, amb què s’erradiquin les múltiples discriminacions i violències que patim les dones en el món de treball (…) per tal de garantir els drets de totes les dones sigui quin sigui el treball”.

Diverses accions

El dia a Girona ha començat a les 7 del matí. Un centenar de persones han tallat la rotonda del Mas Gri. Sota el lema “tan feministes com sempre ni un pas enrere”, la coordinadora de feminismes anticapitalistes han escrit a l’asfalt de la carretera “8-M VAGA”. La protesta s’ha convertit en una marxa que ha recorregut els carrers de la ciutat durant tot el matí i s’han viscut moments de tensió amb els Mossos d’Esquadra. Segons ha publicat el col·lectiu Malapècora Girona a Twitter la policia ha intentat impedir l’accés de les manifestants “a la zona comercial de Girona per recordar a treballadores i consumidores que avui és #vagafeminista”.

Redacció i fotografia: Èlia Borras

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


fourteen + 6 =