Vora un centenar de dones tallen un dels principals accessos a Lleida

Al voltant d’un centenar de dones de la Coordinadora 8M de Lleida han tallat un dels accessos a la ciutat pel pont de la Universitat, en el camí cap a l’estació d’autobusos, amb motiu de la vaga feminista convocada per aquest 8 de març.

La convocatòria ha arribat a aturar 13 busos de transport escolar i de la xarxa de transport públic de Lleida. Després, la mobilització s’ha traslladat cap al Palau de la Paeria, on les feministes han boicotejat  un acte organitzat per l’ajuntament de la ciutat.

Les manifestants s’han expressat en contra de que s’organitzen actes polítics i institucionals en un context de vaga. A més, a aquest acte estaven convidats representants de tots els partits polítics, fins i tot els d’extrema dreta, fet que les feministes han rebutjat. Aquests polítics han llegit un manifest sobre els drets de les dones, encara que, segons argumenten les manifestants, les seves polítiques són anti-feministes.

Prop d’un centenar de manifestants han recorregut carrers del centre de la ciutat i s’han aturat davant de tendes i grans magatzems, amb crits contra l’ explotació laboral de les dones en la indústria tèxtil, com “Roba barata és explotació”, i contra la pressió estètica de l’entorn de la moda.

D’altra banda, la Marea Lila de Lleida s’ha concentrat a la plaça de Sant Joan des de les onze del matí en un ambient festiu, amb tallers de memes, activitats infantils, i performances del col.lectiu Dones a Escena, amb actrius de la ciutat. Prop de 200 persones participen d’aquestes activitats, amb molta presència de dones migrades.

La mobilització a Lleida va començar anit amb la marxa nocturna de la Coordinadora 8M pel conegut com a Barri dels Vins. Les dones van passar pels bars de la zona repartint octavetes i fent casserolada com a forma de crida per a la vaga. En el transcurs d’aquesta manifestació, una dona va estar identificada pels Mossos, que argumentaven que no s’havia demanat permís per a l’acció.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


4 × four =