Seguiment de les manifestacions del 8M al País Valencià, minut a minut

Al llarg del dia, i arreu del territori, el seguiment de les manifestacions del 8 de març han desbordat la previsió de les organitzacions. A València la manifestació de la tarda l’han seguit unes 100.000 persones segons l’organització. Des dels Jardins de Parterres, passant pel carrer Colon, la capçalera arribava a la plaça de l’Ajuntament mentres moltes de les persones que estaven a l’inici encara no s’havien mogut. L’organització reconeix que el nombre de persones que s’han adherit a la manifestació ha desbordat la previsió inicial i per tant la seva gestió. La manifestació ha acabat amb l’actuació d’una colla de dolçaineres i tabaleteres, muixerangues de dones i albaes cantades i versades per dones.

A Gandia, la marxa de torxes ha començat a les 19 h a la plaça del centre de salut de Beniopa, ha recorregut el barri de la república argentina, per l’avinguda principal, fins a la plaça de l’ajuntament, que s’ha emplenat, i on s’ha llegit el comunicat de l’Assemblea de Dones de la Safor, convocants de la manifestació, recordant que “la lluita continua aquest i cada dia de l’any”. La manifestació ha acabat amb les muixerangues de la Safor per fer una figura.

A Alacant, la manifestació ha sortit a les 19 h des de la plaça del mercat, i s’ha desbordat més enllà de la previsió. Ha ocupat tota l’avinguda d’Alfons X i ha estat organitzada per la Feminista d’Alacant i Coordinadora Huelga 8M.

A la ciutat de València, al llarg del matí s’han concentrat manifestants en forma de piquets informatius al barri de Benimaclet, després dels talls a les Torres de Serrans a la matinada. A les 10.30 h del matí, davant de l’estació del Nord, s’ha fet una acció performativa amb utensilis domèstics, carros, motxes graneres, davantals i d’altres utensilis. Al barri del Cabanyal els piquets informatius s’han afegit al taller de pancartes per la manifestació de la tarda.

A les 12h un grup de dones ha intentat entrar al rectorat de la Universitat de València, però la Policia Nacional espanyola els ha barrat el pas fent servir la força. S’han viscut moments de tensió quan els agents han identificat i colpejat algunes de les participants al piquet. Com a resposta, el grup s’ha assegut a les escales d’accés i han convocat una concentració de suport.

Durant tot el matí i fins a les 17h, s’ha habilitat un espai de joc i de cures al CSOA l’Horta de València amb espais de jocs, tallers, dinar gratuït i altres tipus de mostres de suport.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


four × two =