A Sant Celoni protesten a una discoteca contra l’assetjament i la cossificació

 

Dones que participen a la vaga feminista convocada per aquest 8 de març a Sant Celoni (Baix Montseny) han protestat davant una discoteca de la localitat contra l’assetjament que pateixen les dones en aquests espais, i la cossificació a la que es veuen sotmeses les treballadores del local per part dels clients i dels seus empleadors.

La protesta s’ha estés a un supermercat, on les manifestants han repartit octavetes per denunciar la precarietat de les treballadores, i el fet de que no les deixen acollir-se al seu dret a vaga. Després, les feministes han enganxat cartells per cridar a la vaga feminista a la façana del centre comercial Atrium, d’on ha eixit un dels guardes de seguretat, que ha increpat les dones amb to desafiant per tractar de fer-les fora.

Després, les manifestants han ocupat de manera simbòlica la Plaça de la Vila, centre neuràlgic de la localitat, que ha estat declarada un espai no mixte on es desenvoluparàn tallers d’autodefensa i artístics, entre d’altres.

Posteriorment, les feministes de Sant Celoni es traslladaràn a Barcelona per participar de la manifestació i l’acte central de la vaga, juntament amb companyes de Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, Cardedeu, Granollers, i altres poblacions del Vallès.

La jornada a Sant Celoni va començar a les set del matí, amb piquets a l’estació, i el tall de la carretera C-35 en els dos sentits a l’altura de la localitat.

Ahir a la nit, les feministes de Sant Celoni van participar a la manifestació nocturna, on van marxar vora mig miler de persones, una xifra que les organitzadores consideraven gairebé impossible fa només un any.

Les feministes de Sant Celoni destaquen que al 2019 hi ha hagut més participació a les assemblees transversals cap a la vaga feminista, i ha augmentat la presència de les dones migrades en aquests espais.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


2 × three =