Sabadell s’ha vestit de lila

Una marea lila a la ciutat de Sabadell

Sabadell s’ha sumat en la lluita feminista la què ha estat organitzada pel comitè de la ciutat el qual ha organitzat diferents accions directes des de les 7 de la nit fins la matinada. L’acció més multitudinària ha estat la manifestació en la qual l’organització calcula que hi han assistit més de 5.000 persones.

La primera acció ha estat un tall de carretera a les 7:15 del matí on s’ha realitzat una aturada del trànsit de la gran via durant 30 minuts fins que els mossos han intervingut pacíficament, sense cap identificació. Més tard, el comitè s’ha dividit en dos grups per realitzar piquets informatius als comerços oberts del centre de Sabadell.

La manifestació ha començat als jutjats a les 11h del matí, per reivindicar la “justícia” patriarcal fent referència a la sentència de la violació múltiple de Sabadell. Ha començat amb un parlament on s’ha reivindicat el drets d’avortament, els drets laborals, els drets sexuals i reproductius.

En la manifestació s’ha vist reflectida la erradicació del capital, del feixisme i racisme; ja tots ells van lligats amb el moviment feminista. Les protagonistes han estat dones de totes les edats; des de infants fins a dones grans, tot i que la participació de noies adolescents ha estat massiva.

“Contra l’heteropatriarcat i el capital” ha estat present al llarg de la manifestació hi ha estat la pancarta que ha encapçalat la manifestació. Al llarg del matí  s’hi s’han cridat diversos lemes com per exemple: “visca, visca, visca, la lluita feminista”, “sense les dones, no hi ha revolució”, “cap agressió, sense resposta”, “patriarcat i capital, aliança criminal”, mi abuela luchó, mi madre luchó y aquí estoy ahora luchando yo”, “no és no i la resta és violació”…

La manifestació s’ha dividit en el bloc no mixta, el que encapçalava la manifestació i separat per Percufem s’hi ha trobat el bloc no mixta. Percufem és un grup de batucada, format únicament per dones, amb la finalitat d’acompanyar a la manifestació del 8M; ha aportat un ambient festiu tot i les accions directes que s’han realitzat.

Una d’elles ha consistit en pintar al BBVA “contra el patriarcat” i la segona en penjar un ninot disfressat de cura a l’Església la Puríssima.

La llegida d’un manifest ha tancat la manifestació, a la Plaça Sant Roc de Sabadell, on s’han assenyalat els motius de la vaga i que la lluita feminista no s’acaba avui, és un dia a dia, perquè “les dones s’han de mantenir unides, organitzades i fortes per poder combatre l’hetereopatriarcat i el capital”.

Les dones de Sabadell tornen a condemnar la violació múltiple a la manifestació del 8M.

L’inici de la manifestació del Dia de la Dona Treballadora a Sabadell ha tingut lloc davant dels Jutjats de la ciutat com a acte de denúncia per la sentència múltiple de la violació múltiple del diumenge 3 de febrer.  (https://www.isabadell.cat/successos/sis-detinguts-per-una-agressio-sexual-multiple-a-sabadell/) Les sabadellenques criden “cap agressió sense resposta” i “no és no i la resta és violació” per demostrar que no s’oblida i que es revelen contra un sistema que perpetua la violència masclista i la cultura de la violació.

La matinada del diumenge 3 de febrer una jove sabadellenca va patir una agressió múltiple en una nau abandonada del barri de Can Feu. Tres homes van violar-la mentre cinc observaven i cooperaven sense aturar l’agressió. Els detinguts es troben en llibertat condicional.

Davant aquesta brutalitat les dones uneixen la veu i criden en suport “Tranquila hermana, somos tu manada” consigna que ja s’havien vist en forma de pintada a la façana de la nau de Can Feu “La Manada som nosaltres”.

No és la primera vegada que la ciutat es mobilitza per donar suport a  la agredida i condemnar la violació. El dia 4 de febrer es va fer la primera concentració a la plaça Sant Roc, on es van  comptabilitzar 4.000 persones, sota el lema “Si ens toquen a una ens toquen a totes” i el dia 13 de febrer es va dur a terme una marxa de torxes seguint el recorregut que va fer la supervivent la nit de l’agressió on hi van participar 1.000 persones.

El Dia Internacional de la Dona cita a centenars de persones a Sabadell

A les 11 del matí, s’ha iniciat la manifestació des de l’Eix Macià fins al Centre. Més d’un centenar de manifestants han estat liderats per un grup no mixte que portava una pancarta amb el lema ‘Contra l’heteropatriarcat i el capital, vaga general’, ha avançat per la Ronda Zamenhof, la Via Massagué i el Passeig de la plaça Major acabant al Racó del Campanar.

Des de l’organització de la vaga feminista es denuncia les vides de les dones marcades per les desigualtats i reclamen la unitat per plantar cara al patriarcat.

L’ambient de la jornada matinal ha estat molt reivindicatiu, amb moltes pancartes, peces de roba liles i accions davant de la parròquia de la Puríssima, on ha tingut lloc un acte en contra de l’església.

Els actes continuen a la tarda, amb una manifestació convocada a les 18.30h de la tarda, on l’inici serà a la Plaça Marcet fins a la Plaça Doctor Robert, que tancarà amb un acte.

Redacció: Claudia Mas

Fotografia: Laia Ramiro

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


13 + 20 =