Piquets i pedagogia de carrer a Terres de l’Ebre, Girona, la Catalunya Central i el Baix Llobregat

Granollers

Crèdit de les imatges: Agència8M

Al llarg d’aquest matí hi ha hagut mobilitzacions arreu del territori, en la major part d’aquest s’ha organitzat a partir dels piquets i els posteriors talls de vies principals, com la C-55 a Manresa o l’entrada a Esplugues per la B-23. En general, fora de Barcelona, la vaga no s’ha seguit de manera gaire unitària, i en especial a les Terres de l’Ebre ha estat molt poc seguida o quasi gens.

A la tarda es preveu que els territoris propers a la capital catalana assisteixin a la manifestació que es convoca en aquesta. Així des del Baix Llobregat es farà una columna conjunta, i des del Baix Maresme i l’Alt Maresme s’ha fet una crida a totes les manifestants a agafar el tren per formar una columna i anar a la manifestació de Barcelona.

A banda d’algunes identificacions i tensions, no hi ha hagut cap incident greu o detenció en general.

 

Terres de l’Ebre

Durant el matí s’ha estat fent pedagogia de carrer en els diferents municipis per informar a la gent i que aquesta s’adhereixi a la vaga.

Amb tot i això el seguiment ha estat molt escàs, per exemple, al municipi de l’Ampolla cap servei públic (escola municipal, CAP o el mateix ajuntament) no han seguit la vaga, i la major part de comerços estan oberts.

Avui a la tarda a les 18:00 h hi ha convocada una concentració unitària amb diferents col·lectius representatius de totes les dones del territori de les Terres de l’Ebre, a la plaça del Mercat de Tortosa amb performance i lectura dels diferents manifestos.

Aquest dissabte 17 es farà la presentació del col·lectiu feminista llibertari ‘Les llibertes’ conjuntament amb el col·lectiu Fdefiga al centre social Lo Maset del municipi de Deltebre.

 

Baix Llobregat

Esplugues

La jornada ha començat tallant la rotonda Josep Català a l’entrada a Esplugues des de la B-23, amb unes 30 dones. Tot seguit s’ha convocat un esmorzar, i a les 09:00 hi ha hagut piquets arreu del municipi. Posteriorment, hi haurà el dinar a l’Ateneu Robert Brillas.

A la tarda, es trobaran a la plaça de la vilà totes les columnes que arribaran dels diferents municipis del Baix Llobregat, arribaran des de Sant Vicenç dels Horts, Sant Feliu de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat i Olesa entre altres, per anar conjuntament cap a la manifestació de Barcelona.

Molins de rei

Des de l’organitzadora Grup de Dones de les Heures s’ha convocat de bon matí a la plaça de la Creu, però batejada de nou per l’ocasió com a plaça de les dones, per esmorzar i a les 11h ha començat la concentració i la cercavila per tot el municipi.

Després de dinar a les 15:30h, es convocaran totes les dones per anar conjuntament cap a Esplugues on es reuniran amb els altres municipis del Baix Llobregat, amb tot i això, totes les que no vulguin o puguin desplaçar-se es convocarà a les 19:30h una concentració a la plaça de les dones (plaça de la Creu).

 

Lleida

A les 07:30h unes desenes d’estudiantes han tallat el transit a l’altura del Pont de la Universitat amb Avinguda Madrid. Aquestes també han començat a fer piquets.

Més tard, a les 10:00h des del Grup de dones ‘Marea Lila’ també ha convocat piquets a tot el centre de la capital.

A les 12:00h a la Plaça Sant Joan hi ha les activitats organitzades per diferents col·lectius i tot seguit, a les 14:00 es farà el dinar a l’Ateneu Cooperatiu La Baula.

Lleida
Les estudiants tallant el pont de la Universitat a Lleida

El matí ha transcorregut força tranquil.

A les 18:00 hi haurà la manifestació que sortirà des de Ricard Vinyes.

 

Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)

A primera hora s’han fet diferents aturades a les vies principals i al llarg de dues hores s’han tallat els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. S’han dut a terme nou identificacions per part de la policia.

En general hi ha hagut molt bon ambient i solidaritat per part de les usuàries dels ferrocarrils.

Hi ha hagut un piquet a RTVE de Sant Cugat i a la zona comercial, que han tancat durant el piquet.

 

Granollers (Vallès Oriental)

S’ha fet una cercavila des de plaça Porxada, i aquesta s’ha aturat davant una clínica de bellesa estètica on s’ha fet una acció de denúncia vers aquest tipus de centres. Posteriorment, també s’ha llegit en veu alta el nom de totes les dones mortes per violència masclista a Catalunya.

Acció avui al matí a Granollers vers una clínica de bellesa estètica.

Mataró (Maresme)

A les 11:00 h ha començat la manifestació des de la plaça Miquel Biada amb unes 1000 manifestants guiades per un bloc de persones amb mobilitat reduïda al capdavant.

Des d’aquest municipi també s’adhereixen a la columna que vindrà des de l’Alt Maresme per anar a la manifestació d’avui a la tarda de Barcelona.

Mataró

Catalunya Central

Manresa (Bages)

El matí ha començat amb tensions entre les manifestants i els Mossos d’Esquadra quan les primeres han començat a tallar la C-55 a l’alçada del veïnat d’Els Comtals en ambdues direccions. Els Mossos han adoptat primerament una actitud paternalista, i tot seguit, han començat amb algunes amenaces vers les manifestants. Finalment, un total de 60 manifestants han tallat aquesta carretera fins a les 09:30h que s’ha desconvocat per fer piquets al centre de Manresa.

 

Berga (Berguedà)

Des de bon matí unes 200 persones estan fent piquets pel municipi, tot i que la vaga no té gaire seguiment. S’ha identificat una persona per una pintada a l’alçada de la seu de la Tresoreria. Tot seguit, faran una lectura de manifest a la plaça Sant Joan. I posteriorment a la plaça de les Fonts, on a les 14:00h hi haurà el dinar popular i vermut

Berga
Canvi de nom de la Plaça Sant Joan, a Berga, per ‘Plaça de les Dones’

A la tarda no s’ha convocat manifestació, en pro de dues xerrades i posterior debat a càrrec de Fatiha El Mouali sobre la dona immigrada i els seus reptes.

 

Girona

De bon matí, després d’un bon esmorzar de xocolata amb xurros, unes 40 manifestants han avançat tallant el trànsit des de la rotodona de Mas Gri a l’entrada de la ciutat direcció cap al centre de Girona per la carretera de Barcelona. Un cop arribades a l’altura carrer Caldes de Montbui, aquestes s’han aturat, i posteriorment han començat els piquets.

Per consultar més informació sobre els actes previstos al llarg de la jornada de la Vaga Feminista, visita vagafeminista.cat .

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


fourteen + 4 =