Els Mossos colpegen manifestants durant els actes de protesta a Manresa

Les participants han realitzat diverses accions a empreses per denunciar la precarietat laboral de les treballdores

Un dispositiu de tres furgones dels Mossos d’Esquadra ha identificat i agredit físicament a les manifestants, convocades pels diferents grups i entitats feministes, que s’han mobilitzat avui a Manresa. Tres persones han resultat ferides al cap i al pit mentre que d’altres han rebut empemtes per part dels agents.

Les manifestants, que s’han reunit en un grup d’unes 200 persones, han començat les mobilitzacions durant el matí a Santpedor, on han fet talls de carreteres a un polígon industrial on es troben diverses empreses i fàbriques la plantilla de les quals esta majoritàriament formada per dones migrades en situació precària, entre les quals hi destaca l’empresa RMT Logístics. Els encarregats de la fàbrica han trucat als cossos policials i és llavors quan ha començat la repressió contra les manifestants, amb identificacions i registres arbitraris així com empemtes i cops.

La marxa s’ha s’han desplaçat fins a la Universitat de Manresa, on hi havia convocat un exàmen obligatori per a les estudiants, amb l’objectiu de cancel·lar-lo. Els responsables del centre educatiu han trucat als cossos policials, que s’han tornat a presentar per obligar a les participants a marxar. No obstant, l’ampli suport de les estudiants del centre ha obligat als Mossos a retirar-se sense prendre accions.

Durant una acció de piquets informatius al Mercadona de Manresa s’han produït les agressions més greus: els responsables de l’establiment han donat avís als cossos policials, que han agredit a 3 dones manifestants amb cops al cap i al pit. També han fet identificacions de forma arbitrària i els han retirat material de protesta.

Cap al migdia les manifestants han acabat la cercavila i no estàn previstes activitats fins les 19h, quan es farà la manifestació general a la ciutat.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


12 − four =