Mobilització de les feministes al Llobregat

Pancartes a Torrella de Llobregat // cedida a Agència 8M

A les manifestacions i concentracions a L’Hospitalet i Torrella de Llobregat d’aquest matí han assistit perfils de totes les edats i han transcorregut sense incidents

Durant tot aquest matí s’ha celebrat L’Hospitalet de Llobregat la manifestació per la vaga feminista d’aquest 8M. La concentració ha començat a la seu de Mujeres Pa’lante, a la Plaça Sènia. Allà, s’ha llegit el manifest per la vaga feminista a l’Hospitalet i s’ha començat a escoltar les primeres proclames en favor de l’aturada.

Cap a les 12h30 del matí, la manifestació ha arribat a l’antiga fàbrica de Can Trinxet, on un grup d’homes pertanyents a les diferents associacions que organitzaven la mobilització han estat des del començament de la jornada, preparant el vermut. Durant aquesta primera parada que ha realitzat la manifestació, l’ambient ha estat festiu i distès. En aquest punt, s’ha realitzat un homenatge a les dones obreres que treballaven a l’antiga fàbrica de Can Trinxet, destacant l’activisme dels primers grups de treballadores, que van lluitar per qüestions com, per exemple, la compatibilització dels torns de feina nocturns amb el treball domèstic.

Després d’aquesta parada a l’antiga fàbrica, la marxa ha continuat direcció Gornal. Ha estat en aquest moment quan s’ha viscut un dels moments més destacats de la jornada: la mobilització, que en aquest tram avançava per carretera, s’ha creuat amb un autobús conduït per una dona, que ha fet sonar el clàxon de manera estrident, fet al qual les manifestants han contestat amb una sonora ovació.

Finalment, el seguici ha arribat al Centre Cívic del Gornal, on s’ha celebrat el dinar col·lectiu, abans de reprendre la marxa cap a Plaça Espanya, on la mobilització de l’Hospitalet s’integrarà amb la de Barcelona a les 18h.

A Torrella de Llobregat, escoles tancades

La concentració de Torrella de Llobregat ha començat a les 12h a la Plaça de l’Ajuntament. Han participat dones de diversos grups d’edat, fins i tot les més grans, per les quals han habilitat fileres de cadires. Nenes i adolescents també han pogut assistir a l’acte gràcies a que les escoles del municipi romanen tancades.

Les manifestants han cantat una versió del conegut “We Will Rock You” titulat “Benvingudes les dones” i han començat els parlaments, entre les quals hi havia 2 membres de Comissions Obreres que s’han negat a llegir el manifest oficial del sindicat per estar-hi en desacord; enlloc d’aquest, han proclamat reivindicacions pròpies. També han llegit el manifest els col·lectius Assamblea Filles de la Terra, format per les més joves, i Les Bruixes, format per dones de més edat. Aquestes últimes també han teixit bufandes liles amb les quals han vestit els arbres de la plaça. Posteriorment, han celebrat un pica-pica al costat de la biblioteca.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


4 × 2 =