Més d’11.000 manifestants a les convocatòries de Terrassa, Sabadell, Cerdanyola i Granollers

Manifestació al seu pas pel carrer Sant Pere de Terrassa. FOTO: CGT

Les principals poblacions del Vallès Occidental i del Vallès Oriental han viscut mobilitzacions al llarg d’aquest 8 de març en el marc de la convocatòria de vaga general feminista. El matí ha començat amb piquets que han tallat diverses carreteres i vies de tren, ha continuat amb concentracions i activitats diverses i ha tingut com a punts àlgids les manifestacions de Terrassa (més de 5.000 manifestants), Sabadell (prop de 5.000 persones), Cerdanyola (entre 500 i 600) i Granollers (mig miler d’assistents a la cercavila).

Milers de manifestants col·lapsen el centre de Terrassa

Més de 5.000 persones, segons les organitzadores, han col·lapsat el centre de Terrassa en la manifestació feminista que ha sortit a les vuit del vespre de la plaça del Vapor Vell.

La marxa l’han convocada conjuntament diversos col·lectius feministes de la ciutat i ha desbordat la plaça Vella d’aquesta ciutat vallesana.

Marxa feminista a Terrassa. FOTO: CGT

La jornada de vaga general ha començat a la ciutat aquest matí amb un piquet de dones que ha tallat el trànsit de la C58 i una concentració a les 12h davant l’Ajuntament.

5.000 manifestants a Sabadell

Unes 5.000 persones, segons el CDR local, s’han manifestat al matí a Sabadell convocades pel Comitè de Vaga local, que s’ha creat per mobilitzar la ciutat en motiu de la vaga general del 8 de març. La marxa ha sortit de la plaça de la Creu Alta i ha anat fins l’Ajuntament.

Manifestants a Sabadell. FOTO: CGT

Durant la manifestació, les manifestants han assenyalat amb pancartes edificis i establiments que consideren que contribueixen a reforçar el patriarcat i discriminar les dones: l’església (amb una pancarta que deia “Els nostres cossos, les nostres decisions”), una botiga de Zara (per denunciar l’explotació laboral i la pressió estètica), una empresa subcontractista de telefonia i una entitat bancària.

Lectura final del manifest a la marxa feminista de Sabadell

Al Comitè de Vaga de Sabadell hi participen sindicats alternatius (CNT, CGT i COS), Justa Revolta, els col·lectius de l’esquerra independentista i el CDR local.

Primera manifestació feminista de Cerdanyola

A primera hora de la tarda Cerdanyola ha viscut la primera manifestació feminista de la seva història recent. Entres 500 i 600 persones han participat a la marxa, segons les organitzadores.

La convocatòria l’ha feta el Comitè de la Vaga Feminista de Cerdanyola, impulsat pel col·lectiu Figa Rebel.

Mobilitzacions matinals al Vallès Oriental

Cercavila feminista a Granollers

A Granollers unes 500 persones han participat a la cervavila reivindicativa convocada per la CNT, CDR de Granollers, Podem, Vallès Oriental Feminista, Arran i la CUP de Granollers.

Performance durant la cercavila a Granollers

Al llarg del recorregut, han fet accions en diversos punts del recorregut per denunciar les diverses opressions que pateixen les dones: a una clínica estètica, a una Empresa de Treball Temporal i als Jutjats de la ciutat.

Altres poblacions dels Vallès Oriental també han viscut mobilitzacions feministes al llarg del dia: a Cardedeu una cercavila ha recorregut el poble i ha acabat amb un mural a l’entrada del municipi i a Mollet també s’ha fet una concentració feminista.

Manifestació a Cardedeu
Mural pintat a l’entrada de Cardedeu

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


eighteen + fourteen =