Una riuada de 4.000 dones inunda els carrers de Girona

Carles Palacio

La manifestació unitària convocada per diversos col·lectius feministes de les comarques gironines ha aplegat unes 4.000 persones, segons dades de TV3.

La mobilització s’ha iniciat de puntualment a les 19h a la Plaça del Vi. Allà, Xoriguers de la Universitat de Girona han aixecat un 3 de 6 format només per dones. Per la seva banda el col·lectiu transfeminista de Girona, La Peineta, ha realitzat una acció reivindicativa per recordar aquelles qui avui no poden ser als carrers: les malaltes, les preses, les tancades als CIES…

Ariet
Ariet

Davant dels Jutjats, Malapècora, col·lectiu feminista i anticapitalista de Girona, ha denunciat l’estructura patriarcal de la justícia, projectant un video en record de la passada Vaga de Totes. Seguidament, ha pres la paraula una treballadora d’Eulen amb motiu de la vaga de cinc dies que estan a punt de començar.

Al Pont de Pedra, la manifestació ha avançat en total silenci mentre es llegien pancartes que aguantaven les membres de col·lectiu feminista interseccional de Girona, Hèkates, a banda i banda del pont, denunciant la discriminació laboral. Seguint el recorrehut, s’han pogut sentir lemes com “Som el crit de les que no tenen veu, som el crit de les assassinades”.

El recorregut ha finalitzat a la Plaça del Vi, on els tres col·lectius convocants, la Peineta, Malapècora i Hèkates, han llegit els seus manifestos. S’ha fet esment a les pluralitats dels feministes i aquelles qui avui no podien ser als carrers. Per finalitzar, les dones de la Coral de l’Ateneu Popular Salvadora Catà han fet una actuació.

Les organitzadores de la manifestació han apostat per la formació d’un bloc no mixt de dones, lesbianes i trans. A més a més, han demanat als homes anar al darrere. Alhora, s’ha acordat evitar insignes, logos i banderes allunyades del motiu de la manifestació.

Carles Palacio

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


5 × three =