Manifestació i concentració feministes a Reus

Les ciutadanes de Reus han sortit al carrer a la manifestació convocada per la CGT i la Plataforma 8M. La manifestació ha començat a les 9h a la plaça de la Pastoreta, i el recorregut ha inclòs breus aturades a diferents carrers amb noms de dona: Rigoberta Menchú, Clara Campoamor, Rosa Leveroni i Frida Kahlo. A cada carrer s’ha llegit una breu biografia de cadascuna d’aquestes dones i un manifest sobre situacions concretes que afecten les dones.

A continuació, la manifestació ha passat per l’administració d’hisenda de Reus i pel Mercadona, a mode denúncia del sistema capitalista i de les pràctiques laborals abusives. Les manifestants també han passat pel CAP Sant Pere, on s’ha llegit un manifest per reivindicar el dret al propi cos i una medicina amb perspectiva feminista.

La manifestació ha finalitzat a les 1 1h a la plaça de la Dona Treballadora, on s’ha llegit un últim manifest denunciant la feminització de la pobresa.

Després de la manifestació, les manifestants han continuat el recorregut fins a la Plaça Mercadal, on hi ha hagut una concentració.

La manifestació i concentració han comptat amb la presència de diversos col·lectius i alguns partits polítics. La CUP ha estat present a la manifestació i ERC, el PSC i el PDeCAT s’hi han sumat a la concentració.

 

         

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


8 + 19 =