Unes 500.000 manifestants a Barcelona, segons l’organització

La multitudinària manifestació de Barcelona ha començat a les 18:30h als Jardinets de Gràcia amb la Diagonal. Amb el lema “Ens aturem per canviar-ho tot” com a pancarta de capçalera, les manifestants han començat baixant el Passeig de Gràcia, plena a gom a gom, en direcció a Plaça Catalunya.

Capçalera de la manifestació

Les manifestants han convidat a homes que es trovaben al perímetre de seguretat que es posessin al darrera de la manifestació i s’han produït alguns moments de tensió ja que alguns eren homes que cobrien la manifestació.

“Estas brujas siguen vivas” La capçalera de la manifestació avança per Gran Via / Passeig de Gràcia https://t.co/4GRk4mswYm #VagaFeminista8M #8M #VagaFeminista #Barcelona pic.twitter.com/oXR0roIBhI

Segons els càlculs del diari La Directa, la manifestació ocupa uns 100.000 m2 i l’estimació mínima és de 300.000 assistents. Tot i que la capçalera de la manifestació es troba ja a Plaça Catalunya, nombroses manifestants informen a Agència 8M que la cua de la manifestació encara no s’ha mogut de Jardinets de Gràcia.

D’altra banda, durant la lectura d’un manifest per part d’un grup d’associacions de dones racialitzades, entre les quals Sindillar, La Bonne i l’Associació de Dones Nepaleses, han xifrat en 500.000 el nombre de dones a la manifestació.

 

La manifestació a Plaça Catalunya no ha acabat aquí. L’acte final organitzat per Vaga Feminista i amb parlaments de manifestants i concerts, ha començat a partir de les 20h tot i que la cua de la manifestació amb prou feines havia baixat des de Jardinets de Gràcia.

Manifestació a la Plaça Catalunya // Agència 8M

En un escenari a la Plaça Catalunya, les manifestants han llegit el manifest de la vaga i han ballat i cantat amb els directes de Akelarre, Las amigas de Yoli, Las Impuxibles, Monique Makon, La Tia Carmen i Marinah. L’acte ha acabat vora les 22:30h.

Les conductores de l’acte damunt l’escenari a Plaça Catalunya // Agència 8M

 

[PENDENT AMPLIACIÓ]

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


one × four =