Les noies del moviment estudiantil de la UAB reclamen la vaga general feminista

Les noies del moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona, han trepitjat el seu campus universitari amb l’objectiu d’aturar les activitats docents, reclamant una vaga general feminista compresa en quatre àmbits: l’estudiantil, el laboral, el de consum i el de cures.

A primera hora del matí, ja han sortit les piquets encaputxades en direcció a la Plaça Cívica per iniciar l’aturada de la Universitat i, un cop preparades i organitzades,  ha donat el “tret de partida”.

Han començat tallant els accessos al campus amb contenidors, cosa que no els ha resultat especialment fàcil i ha comportat el seu temps, però, finalment, han bloquejat les diferents àrees d’accés, tant les sortides dels FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya), com diferents glorietes per evitar l’entrada amb transport privat.

De les persones no adherides a la vaga, les quals es disposaven a entrar a la Universitat, en veure la situació, algunes han girat cua, d’altres, en canvi, han entrat en argumentació amb les piquets, per exemple un home qüestionava si la vaga feminista havia de ser general o només l’havien de fer les dones. I, fins i tot, s’han donat casos on han amenaçat a les piquets i intentat entrar per la força, generant alguns conflictes concrets i moments de tensió, com ara a l’Eix Central, contant, també, amb la presència dels Mossos d’Esquadra en algunes situacions.

L’Autònoma, que compta amb ambient i moviment a totes hores, s’ha quedat amb la majoria de carrers, passadissos i classes sense cap presència. Igualment han obert les cafeteries i bastantes treballadores no han fet vaga un dia com avui, 8 de març. Algunes, perquè no han tingut l’opció de fer-la, d’altres, han anat a treballar voluntàriament, ja que, com ha afirmat una professora que es disposava a fer classe: “crec que la vaga és una mala opció, hi ha altres aspectes molt més importants i em sembla que això no serveix de res” o, com ha cridat una dona enfadada amb les piquets: “he de treballar per mantenir a la meva família”.

Les encaputxades no han pogut aturar l’entrada de tothom qui es disposava a accedir, per tant, també s’han organitzat diferents piquets mòbils informatius, per tal d’intentar, altra vegada, convèncer a la gent disposada a treballar o anar a classe, d’unir-se a la vaga general.

A les 14.00h del migdia les treballadores de la cafeteria de la Plaça Cívica han pogut fer una pausa de dues hores, cosa que moltes d’altres facultats no han comptat amb la mateixa possibilitat. Les noies del moviment estudiantil han aprofitat per reunir-se amb elles i llegir el manifest de la vaga.

Cada vegada s’ha anat buidant més la universitat, fins i tot la cafeteria de la Facultat de Comunicació ha tancat i, tal com informa el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) de la UAB, hi ha hagut “entre un 95 i un 98% de seguiment durant tot el matí”, considerant la vaga tot un èxit.

Redacció i fotografia: Aina Pascual

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


sixteen − eight =