Les dones de la província de Tarragona s’organitzen amb la ‘Plataforma 8M’ del Camp

Alt Camp

Crèdit de les imatges: Plataforma 8M del Camp | Agència8M

La Plataforma 8M del Camp ha convocat accions descentralitzades a les ciutats més importants de la província (Tarragona, Reus i Valls) que culminaran amb la manifestació unitària convocada a Tarragona aquest vespre.

TARRAGONA

La ciutat de Tarragona ha començat la jornada de Vaga Feminista amb una concentració convocada a les 7:30 a la Plaça Imperial Tarraco. Des d’allà, les participants al piquet s’han dirigit a la roda de premsa que la la CGT ha realitzat a les 9 del matí a l’Hospital Joan XXIII. El sindicat ha denunciat les condicions de les treballadores embarassades i lactants. De nou a Imperial Tarraco, dones, lesbianes i trans han tallat la circulació de la plaça, que ha servit de punt de partida de les diferents accions que s’han realitzat durant el matí. L’Estàtua del Despullats, a la Font del Centenari i al Monument als Castellers han estat guarnides amb davantals.

Tarragona

A les 12h s’ha realitzat un segon tall parcial a la Plaça Imperial Tàrraco, que ha acabat convertint-se en una manifestació espontània.

VALLS

A les 9:30, les dones, lesbianes i trans de Valls s’han concentrat davant l’Espai de l’Estudiant per informar de la vaga i repartir fulletons a alumnes i docents. Malgrat tenir, en un primer moment, permís de l’organització per entrar al recinte, Mossos d’Esquadra els ha restringit l’accés.

A les 12h, les participants al piquet s’han unit a les dues concentracions convocades per les treballadores de l’hospital i les treballadores de la residència geriàtrica que han denunciat la feminització de la seva feina i la precarietat de les seves condicions laborals.

Valls

Posteriorment, s’ha realitzat una concentració davant de l’Ajuntament on s’ha llegit el manifest de la plataforma i SEPC i ARRAN han realitzat una perfomance. La manifestació local que ha reunit unes 200 persones.

REUS

A Reus s’han celebrat la jornada fent castells amb un Pilar de Dones i un recorregut reivindicatiu.  

 

Per més informació dels actes programats al llarg de la jornada de la vaga feminista, consulta vagafeminista.cat .

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


three × two =