L’Associació de Dones Musulmanes de Catalunya s’adhereix a la Vaga Feminista

musulmanes

Des de l’Associació de Dones Musulmanes a Catalunya han manifestat la seva voluntat d’adherir-se a la vaga feminista d’aquest dia 8 de març. En ser un col·lectiu amb discriminacions interseccionals, han reivindicat la seva pròpia lluita dins la vaga feminista a Catalunya en el context de l‘esmorzar celebrat a Sants aquest matí.

“Tot reivindicant la nostra pròpia representació , amb perfil i identitat de dones musulmanes i sent conscients que no sempre se’ns dona el nostre espai ni agencia, ni en entorns suposadament de dones o fins i tot dins del propi feminisme”, cita el comunicat emès per l’Associació. “Reivindiquem la nostra presència en tots els àmbits reals de la vida! No volem estar només en els cartells!”, afegeixen, tenint en compte que sovint són representades de cara al públic, però sovint segueixen patint una discriminació que les manté allunyades dins la lluita feminista general.

Dones musulmanes a l’esmorzar de Sants. Foto: Joana Grezner

“Ens hi sumem i aprofitem per posar de manifest les múltiples exclusions i agressions que patim les dones musulmanes pel fet de ser dones i pel fet de ser musulmanes. Cridem ben fort: prou a la islamofòbia de gènere!!!”, conclouen. Una lluita que se sentirà ben fort avui, i la que la majoria de la vaga feminista dóna suport.

Per més informació sobre els actes previstos durant la jornada de Vaga Feminista, consulteu vagafeminista.cat .

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


4 × 1 =