L’Agència 8M s’adhereix a la vaga mundial pel clima

  • L’agència 8M es adherim a a vaga mundial pel clima i animem a altres col·lectius i persones a la lluita la Setmana pel Clima del 20 al 27 de Setembre. Es tracta d’una mobilització global internacionalment coneguda com a #WeekForFuture , 3rd Global Strike for Climate o 3ª Vaga Global pel Clima, que a Barcelona culminarà divendres 27 amb la vaga i consegüent manifestació.
  • Us convidem a la conversa :purple_heart:‘Vagues per la vida: sinèrgies entre la vaga feminista i la vaga pel clima’, a la qual participem, sobre l’articulació entre les lluites feministes i pel clima.  Amb: Gemma Barricarte/Fridays4FutureBCN, Joana G. Grenzner/Agencia 8M, Amaranta Herrero/Climacció, y Yayo Herrero/Ecologistas en Acción (telepáticamente). el 26 Setembre, 18.30h  al Centre Cívic el Sortidor, Plaça del Sortidor. :purple_heart: 

Manifest de la vaga Mundial pel clima

L’emergència climàtica és innegable. Així ho demostra l’últim informe del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC): comptem amb tan sols 11 anys per reduir en un 50% les emissions de gasos d’efecte hivernacle i evitar que aquesta crisi sigui irreversible.

Tenim davant nostre un repte al qual la humanitat mai s’ha enfrontat. Aquesta situació és conseqüència directa del nostre sistema extractivista i consumista, que prioritza el benefici econòmic a mantenir la vida. Se’ns ha fet creure que el deteriorament ambiental és l’inevitable preu a pagar per poder viure en societats del benestar. Això s’ha demostrat fals, ja que mentre destruïm la natura els nostres sistemes democràtics comencen a esquerdar-se. Les desigualtats al planeta s’han aprofundit a molts nivells, tornem a construir fronteres que deixen passar mercaderies però no persones: ens estem convertint en societats que expulsen als més vulnerables. La humanitat i la biosfera estan sent sacrificades perquè un reduït nombre de persones pugui continuar acumulant injustament grans quantitats de diners i riquesa. 

Tot això pot canviar ara. Hem de ser protagonistes del nostre temps i repensar el valor de tot allò que ens envolta. Malgrat que hem nascut en un sistema basat en la desigualtat i l’individualisme, la veritat és que no som éssers aïllats. La nostra pròpia vida depèn de la cura d’altres persones pròximes de la mateixa manera que depèn directament de la natura i del medi que ens envolta. Organitzem-nos, teixim una xarxa com a forma de resistència davant aquest sistema que ens atomitza. La crisi ambiental ens brinda la possibilitat de construir una societat on càpiguen la justícia i la solidaritat, i convertir la política en un acte d’amor per la gent, la Terra i la vida

Davant l’emergència climàtica; Fridays For Future, al costat d’altres moviments germans, convoquem una setmana de mobilitzacions a partir del 20 de setembre amb motiu de la Cimera de l’Acció Climàtica de l’ONU. Aquesta setmana finalitzarà, el 27 de setembre, amb la Vaga Mundial pel Clima. Convoquem vaga estudiantil i de consum, mobilitzacions en carrers i centres de treball.

Busquem salvaguardar el nostre futur, posat ara mateix en qüestió. Ja n’hi ha prou de pors electorals, de mesures a curt termini i d’enganys oportunistes. Exigim el dret a la vida: som la natura defensant-se a si mateixa.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


three + 12 =