La Vaga Feminista crida a una gran mobilització el 8-M

La comissió de migració, decolonial i antiracista ha remarcat “la doble discriminació” que pateixen les dones migrades

La Vaga Feminista ha cridat a la mobilització massiva aquest divendres 8 de març, dia Internacional de la Dona. En roda de premsa, la portaveu de la comissió de comunicació, Dolo Pulido, ha remarcat la importància d’una vaga que no només afecti l’àmbit laboral, sinó també a l’àmbit de consum, de cures i estudiantil. “Ens aturem per canviar-ho tot, ni un pas enrere” és el lema escollit per encapçalar les mobilitzacions d’aquest any.

La ciutadania està cridada a les més de deu manifestacions que han estat convocades arreu del territori per més de 150 col·lectius feministes i 550 col·lectius socials. La de Barcelona arrancarà a Plaça Espanya a les 18.30, tot i que “el bloc no mixt per a dones, lesbianes i trans està citat mitja hora abans” a la cruïlla entre la Gran Via i el carrer Entença per liderar la manifestació. La seva intenció és superar l’èxit d’anys anteriors.

“El feminisme és un germen per ampliar les llibertats de les dones a tots els barris i ciutats” ha assegurat Pulido. La Vaga Feminista te com a objectiu que tota dona “es planti aquell dia i deixi de treballar” per “assenyalar la regressió de drets de les dones” en una societat que destaca per l’auge de l’extrema dreta. Consideren que la vaga consta d’un “suport significatiu” per part dels diferents sindicats catalans com per “dur-la a terme”.

Les dones migrades

Durant la roda de premsa d’avui a la plaça del Rei de Barcelona les diferents representants de la comissió de migració, decolonial i antiracista de la Vaga Feminista 2019 han llegit el seu propi manifest. Com a eix principal han remarcat el “racisme i la xenofòbia institucional” que pateixen com a dones migrades i la “falta d’autonomia econòmica i laboral” de les treballadores de la llar.

Entre d’altres, volen denunciar el sistema “opressor colonial” que “avala polítiques com la Llei d’estrangeria” o la “generació de fronteres” al Mar Mediterrani. Així mateix, han presentat les seves pròpies iniciatives, com una marxa per Via Augusta el matí del 8-M, i han constat la seva intenció de formar part del bloc no mixt de Barcelona.

 

Redacció: Andrea Salazar Steindorff (@andreasalsten) / Agència 8M

Fotografia: Ana Santamaria (@anasantamaria) / Agència 8M

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


13 − eleven =