La marxa decolonial talla un carril de la Via Augusta

Més de 500 dones tallen un carril de la Via Augusta en la marxa decolonial integrada per dones treballadores i cuidadores de la Comissió de Migrades i Antiracistes de la Vaga Feminista. La convocatòria s’ha iniciat aquest matí a l’estació de Ferrocarrils de Sarrià amb una forta vigilància policial i actualment es dirigeix a la Plaça de Catalunya. 

Les dones treballadores de la llar i cuidadores reclamen l’absència de les seves companyes internes que no se’ls permet fer vaga i han de treballar en aquesta jornada de mobilitzacions feministes. 

Les accions han començat a les 8.30 hores a l’estació de Ferrocarrils de Sarrià amb un esmorzar solidari preparat per l’Ateneu de Sarrià. En aquell moment, hi havia quatre furgonetes de Mossos, una de la guàrdia urbana i una ambulància. Les forces de l’ordre vestien passamuntanyes i feien fotos de la concentració. 

Provocació de les forces de l’ordre

Des de la mobilització, se’ns informa que aquesta forta presència policial ha “amargat” els ànims a primera hora i ha començat l’acció amb cert “cabreig” per part de les 150 assistents.  La “provocació” per part de les forces de l’ordre ha generat una mitja hora de “gran incomoditat” que ha estat “molt desagradable”. 

Cap a les 9 del matí, ha començat la manifestació per Via Augusta. Inicialment se’ls hi ha impedit l’ocupació del carrer però finalment, han aconseguit cobrir un carril de la via més important de la zona benestant de Barcelona. La marxa decolonial ha anat baixant per Balmes i el carrer Mallorca. 

“Nosaltres estem fent la ruta Via Augusta-Balmes per arribar fins a la Plaça de Catalunya davant de la oficina d’Homologació de Títols perquè és una manera d’evidenciar la colonització i el racisme que persisteixen d’aquest sistema”, ha declarat una de les portaveus de la capçalera de la marxa decolonial, de la Comissió de Migració i Descolonial de la Vaga Feminista.

“Estem denunciant la pràctica que té la societat de destí d’aprofitar-se del treball precaritzat i esclau de les dones migrades”, Cuentas ha afegit. “No només denunciem a l’Estat, sinó també a la societat que permet aquest tipus de violacions i no fa contractes, ni salaris dignes, ni condicions laborals dignes”.

Durant la lectura del manifest, el missatge ha estat clar: “venim a desmuntar la colonialitat dels poders“. Han fet un reclam cap a les companyes gitanes fent una denúncia de la “socialització eurocèntrica”. Les consignes antiracistes i anticlassistes són la base dels seus reclams.

La manifestació ha fet una aturada davant la Delegació del Govern i han tancat el carrer Vergara.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


4 × one =