La concentració de Tortosa aplega 400 persones després d’un matí d’activitats als pobles

La reivindicació feminista ha culminat a les Terres de l’Ebre amb una concentració unitària a la plaça de Barcelona de Tortosa. A l’acte, convocat a les 18h per la comissió de la vaga feminista de les Terres de l’Ebre, s’hi han aplegat prop de 400 persones, que han omplert de gom a gom la plaça.  Durant l’acte, set dones han exposat els seus motius per sumar-se a la vaga, cadascuna amb una situació personal diferent: una dona jubilada, una dona pallassa, una víctima de violència masclista, una dona LGTBI+, una professional vinculada a la sanitat i una dona vinculada a l’àmbit de la migració.

Lectura de manifest a Tortosa // Agència 8M

Posteriorment, s’ha dut a terme una performance que simbolitzava la unitat de la lluita feminista. Els assistents han teixit una xarxa fent nusos en un fil lila que s’havia escampat per la plaça. La xarxa s’ha aixecat per sobre els caps dels assistents i s’ha tallat. “La xarxa simbolitza que teixim juntes perquè juntes som més fortes”, ha explicat Carme Abril, membre de la comissió de la vaga feminista de les Terres de l’Ebre, i ha afegit, “i tallem el fil per deixar constància que la lluita continua i que cada dia és 8 de març. L’acte ha acabat amb la lectura del manifest unitari de la vaga.

Xarxa violeta // Agència 8M

Durant tot el dia, els carrers ebrencs s’han omplert d’activitat. Grups de dones s’han organitzat per fer piquets informatius arreu del territori, passant per Ajuntaments, CAPs i les zones més concorregudes de la ciutat. “Al matí l’activitat no només ha estat a Tortosa, s’ha desconcentrat i ha arribat a totes els pobles, que si no estarien molt desemparats”, ha explicat Abril.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


1 × four =