Jornada d’èxit a les Terres de l’Ebre

Les veïnes de les Terres de l’Ebre han viscut una jornada de vaga “exitosa i relativament tranquil·la”. S’han protagonitzat diverses accions i actes a dues ciutats concretes: DeltebreTortosa. A Deltebre s’ha aconseguit tancar el supermercat Mercadona durant dues hores gràcies als piquets matinals. Allà, les veïnes han ballat al so d’una haka feminista per finalment acabar anat a dinar al centre social i autogestionat Lo Maset.

A Tortosa també hi hagut piquets matinals. La manifestació s’ha desenvolupat amb èxit, i l’únic moment de tensió s’ha produït quan els sindicats majoritaris han impedit que el comitè de vaga fes el seu parlament sobre l’escenari de la plaça de l’Ajuntament. “No ens hem rendit, i hem aconseguit llegir el nostre manifest a la plaça” assaguraven les activistes. Tot i que no ho han fet a sobre de l’escenari com estava previst, aquest acte de desobediència ha causat algun que altre moment tens entre ambdues parts. A continuació, les veïnes han anat a dinar al casal popular Panxampla. Alguns comerços que no s’havien sumat a la vaga han hagut de tancar a mesura que avançava la manifestació.

La jornada ha continuat amb la concentració unitària de les 18.00, a la plaça de Barcelona de Tortosa, on també han assistit les veïnes de Deltebre. En aquesta, la haka feminista ha tornat a estar present. Finalment el comitè havia preparat una un parlament i una performance. Cartolines amb lemes reivindicatius han estat alçades al cel perquè una càmara aera ho captès.

El canal Terres de l’Ebre afirma que hi han participat, en total, més de 3000 persones.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


two × 1 =