El feminisme s’organitza a Lleida amb motiu del 8 de març

Les accions amb motiu de la vaga feminista han començat a Lleida des de primera hora del matí: de les 6.30 a les 10.30, les veïnes han tallat l’avinguda Madrid amb l’estació de busos, sense cap incident.

A les 11h, les manifestants han marxat cap a la plaça 8 de març. D’altra banda, La Paeria havia convocat un acte a favor del dia de la dona, però amb un plantejament festiu i convidant tots els partits polítics, inclosos els d’extrema dreta. Les manifestants han boicotejat l’acte per reivindicar que la jornada era de vaga i lluita, no festiva, i per criticar la presència de partits que empitjoren la situació de les dones.

A continuació, les veïnes han fet piquets informatius al carrer Major, on es concentren molts comerços de la ciutat.  La manifestació ha prosseguit fent aturades a alguns dels llocs emblemàtics de Lleida. Finalment, s’ha fet un dinar popular a la plaça Noguerola, amb una performance i actes musicals de caire més lúdic.

Cap a les 17.00 h ha començat una cercavila que s’ha anat aturant davant de la seu de tots els partits polítics. A cada seu s’ha llegit un tros d’un manifest que criticava les polítiques antifeministes que impulsen cadascun dels partits.

Després del cercavila, les veïnes han avançat cap a la plaça 8 de març, on la manifestació ha esdevingut mixta. D’allà han marxat cap a la plaça de la Catedral, però de camí s’han aturat davant del bisbat en un acte simbòlic per recordar el paper de l’església en l’opressió de les dones i altres col·lectius discriminats. A la plaça de la Catedral, finalment, s’ha llegit un manifest escrit conjuntament amb la coordinadora estatal del 8 de març, s’ha cantat l’emblemàtic himne d’esquerres “Bella Ciao” i s’ha llegit la carta d’una militant kurda. En total, es calcula que han participat de tots els actes al voltant de 5000 persones.

Cal destacar que, al llarg de tot el dia, els homes organitzats dels moviments social s’han encarregat dels serveis de cures, que incloïen coses com cuinar per les companyes que es manifestaven i cuidar dels infants.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


11 − seven =