Dues mil persones a la cercavila feminista de Tarragona el matí del 8-M

Els piquets informatius visiten la seu de VOX i retarden l’obertura del Radical Market

A les nou del matí una seixantena de persones s’han concentrat a la Plaça Imperial Tarraco, convocades per la Plataforma 8M, amb motiu de la vaga general feminista (laboral, de cures, de consum i estudiantil). Els piquets informatius han alterat el trànsit durant uns minuts i, seguidament, s’han desplaçat fins a la plaça de Braus, on avui inaugurava una fira de descomptes a la Tarraco Arena Plaça. Davant la fila de gent que esperava per entrar, s’ha organitzat una asseguda que ha retardat l’obertura del Radical Market i per la qual s’han desplegat agents de la Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra. Després els piquets s’han dirigit al Bulevard bus (carrer Higini Anglès), on recenment el partit d’ultradreta VOX ha obert una seu. Allà, algunes activistes han fet pintades i enganxat compreses a l’aparador del partit feixista.

A mig matí, una concentració més nombrosa ha tornat a ocupar la Plaça Imperial Tarraco, on hi havia convocada una cercavila feminista. Aquest cop la multitud ha provocat talls de trànsit a tota la plaça. Des d’allà, unes dues mil persones s’han manifestat fins a la Plaça de la Font per protestar contra la discriminació de gènere i la violència masclista que patim en una societat capitalista, heteropatriarcal i racista.

Durant el camí al llarg de la Rambla nova, unes manifestants s’han enfilat a l’estàtua dels castells per penjar-hi davantals reivindicatius i s’ha fet una asseguda davant l’estàtua dels despullats. La manifestació, d’ambient lúdic i festiu, estava farcida de pancartes i s’hi podien escoltar consignes com “patriarcat i capital, aliança criminal” o “escombres i fregones, per totes les persones”.

Al carrer Sant Francesc s’ha fet una altra parada davant del Departament d’Ensenyament. Llavors membres del Sindicat d’Estudiants han obert un torn de paraules que ha ocasionat alguna picabaralla amb membres de la Plataforma 8M, que volien continuar la marxa fins a l’ajuntament. Tanmateix, s’ha proseguit amb l’aturada.

Finalment, s’ha arribat a la plaça de la Font on diferents col·lectius han fet parlaments, entre els quals treballadores del grup d’assegurances SantaLucia, que s’oposen al tancament massiu de serveis d’Accept@, els quals afecten un 95% de plantilla femenina. Cap a quarts de dues ha conclòs la mobilització fins aquesta tarda, quan a les 18:30h hi ha convocada la manifestació unitària del Camp, que s’espera que sigui la més massiva.

Redacció: Mireia Escolà

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


twenty − 5 =