Més de dos milers de persones enterren el masclisme a Granollers

Acció a la plaça MAluquer i Salvador amb una rèplica de l'autobús de 'Hazte Oír' | Andrea Lizana

Una de les manifestacions amb més participació viscudes a Granollers els darrers anys ha estat la d’avui, 8 de març de 2019, que ha aplegat prop de 2500 persones al crit de ‘Enterrem el masclisme’.

La jornada de vaga feminista ha començat a les 7 del matí amb talls a la Ronda Sud i l’entrada de Palou. El matí ha seguit amb piquets informatius que han aconseguit tancar alguns comerços del centre.

 

La Porxada ha estat el punt d’inici de la manifestació, plaça que ha quedat plena de gom a gom a les 12 h. Un taüt amb els rostres dels membres dels encausats pel cas de ‘La Manada’ i la frase “Enterrem el masclisme” ocupava l’espai principal. . Al capdavant de la marxa, dones molt joves, conscients que són el futur de la lluita feminista. Entre elles, les que fa anys que hi són. I també presents en els càntics, les que falten. S’ha recordat en diverses ocasions a Vianca Roca, assassinada aquest estiu i encara sense informació sobre el seu cas.

La columna de milers de persones ha col·lapsat el carrer Girona amb crits. A la plaça Maluquer i Salvador, membres de la Coordinadora Feminista del Vallès Oriental han cremat una maqueta de cartró de l’autobús del col·lectiu ‘Hazte Oír‘ que aquests dies ha aparegut amb missatges que neguen la violència de gènere.

 

 

La marxa ha finalitzat a la plaça de l’Església. “Mientras vamos marchandomarchando, innumerables mujeres muertas. Van gritando a través de nuestro canto su antiguo reclamo de pan, recita el poema de James Oppenheim en honor a les dones treballadores que van protagonitzar el moviment de vaga conegut com a ‘Pan y Rosas‘. Poema llegit al final de la mobilització, davant el missatge de ‘El meu cos no és una fàbrica’.

Un dinar de carmanyola ha servit per mantenir activa la mobilització i baixar tot seguit a la manifestació unitària de Barcelona.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


13 + 8 =