Dones, lesbianes i trans recorren Barcelona amb la marxa nocturna prèvia a la vaga feminista del 8 de març.

La manifestació nocturna no mixta, sense representació sindical ni partidista, ha acollit la convocatòria de les jornades d’acció feminista atuònoma “Se va a armar la gorda” que enguany celebra la seva vuitena edició.

L’Andrea mostra un cartró en forma de pancarta on ha escrit « El patriarcat ens ofega» mentre espera que s’inicii la marxa nocturna convocada a les 20 h. a la plaça Joanic (Barcelona). Va acompanyada de la seva amiga Laura que com ella demà ha decidit secundar la vaga feminista. Ens expliquen que ho fan perquè no volen normalitzar la quotidianitat del patriarcat. La Laura veu la vaga com una «oportunitat de reivindicar les tasques no productives com la criança, les cures, tasques domèstiques, etc.». Les dues coincideixen també que volen anar pel carrer de matinada i no tenir por que un home les agredeixi.

Prop de 2.000 dones, lesbianes i trans s’han aplegat per reivindicar aquests i altres aspectes de la lluita feminista mentre avançaven amb diferents pancartes sota el lema “Autodefensa feminista. Organitzem la rabia” direcció Passeig Sant Joan. A l’alçada de la parròquia de Corpus Cristi la marxa s’ha aturat per llegir un manifest mentre cremanava una tela en forma de “T” com a mostra de rebuig a la institució catòlica.

Al llarg del recorregut s’ha hagut de recordar que aquesta era una manifestació no mixta. La María, que demà la seva clientela ja sap que tot i ser autònoma ella fa vaga, remarca la necessitat de crear aquests espais perquè «és la forma que se’ns escolti. Sinó se’ls acaba escoltant més a ells». L’Aurora li sentencia « si te pasa esto es porque existen los hombres. Si no no te pasaría».

Els Mossos però, han barrat el pas a la intersecció de Passeig Sant Joan amb Rosselló i la marxa nocturna ha hagut de modificar el recorregut mentre algunes veïnes les saludaven i aplaudien des dels balcons. Un cop arrivades a Diagonal amb Bailén, les concentrades s’han assegut a terra formant un cercle, mentre tres participants han pintat el lema “Ni presas ni submisas. Rebeldes combativas” i una altra companya remarcava la necessitat de la lluita antiracista. La resta de manifestants han aplaudit aquesta acció sota els crits de “ Visca, visca, visca la lluita feminista”.

Un segon cercle s’ha format a l’alçada de la Plaça Tetuan per llegir el manifest de suport a una companya anarquista presa a Alemanya i condemnada a set anys i mig de presó, darrera les parets dels carrers recordaven que “no hi som totes falten les preses”. La mostra de solidaritat amb el poble Kurd i la lectura d’un poema han posat fi a la marxa noctura. La nit prèvia a una jornada de vaga que es preveu històrica.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


one × 3 =