El Berguedà es mobilitza davant el 8-M

A les 9 del matí el Comitè de Vaga 8M del Berguedà ha organitzat un esmorzar i un taller de pancartes a la Plaça de les Dones (antiga plaça Sant Joan). El menjar l’ha preparat un grup d’homes que també s’encarregarà del dinar i de les cures durant tot el dia.

A les 11 han llegit el manifest i han fet la presentació d’una geganta feminista a qui han batejat com a Jin Azadi, que vol dir dona lliure en kurd. A continuació han fet una performance inspirada en una obra de Las Fritas que ha tingut una molt bona acollida i ha estat el tret de sortida de la manifestació.

Es calcula que s’han mobilitzat unes cinc-centes persones pels carrers de Berga durant la manifestació. A més, s’estan realitzant piquets informatius als negocis que hi ha oberts. “Hi ha una forta presència policial al davant i al darrere de la manifestació i també molts agents de paisà” ens comunica una integrant del Comitè de Vaga 8M Berguedà.

Totes aquestes mobilitzacions han estat possibles gràcies a la Xarxa de Bruixes, entitat del Berguedà que es va crear arrel del 8 de març de l’any passat. L’èxit en la convocatòria d’aquell 8-M va afavorir que sorgissin diverses iniciatives com el canvi de nom de la Plaça de les Dones, la creació del Comitè de Vaga d’aquest any i d’altres entitats. Gràcies a tot aquest activisme es va poder organitzar una gran manifestació que va aglomerar prop de 1500 persones el dilluns 4 de març davant les tres recents agressions masclistes al Berguedà.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


nine + 18 =