Barcelona s’omple de piquets matinals el 8-M

Tret de sortida a la jornada de Vaga Feminista amb talls a diverses vies. El moviment feminista s’ha coordinat per fer sentir les seves reivindicacions arreu de la ciutat, malgrat l’ampli desplegament dels mossos.

A Sants dos centenars de dones del Comitè de Vaga del barri s’han aplegat a Plaça Cerdà per la Gran Via. Entre altres càntics s’ha pogut escoltar els tradicionals “Visca, visca, visca la vaga feminista”, “Mi cuerpo, mi vida, mi forma de follar, no se arrodilla ante el sistema patriarcal” o “Carceles, cies, redadas y fronteras, así se construye la riqueza europea”. El tall s’ha prolongat fins a les 8.19h, quan els antiavalots dels mossos les han desallotjat després de rodejar-les i, segons ens informen, retorçar el canell a una de les participants. Malgrat l’actuació policial, s’ha seguit amb la mobilització improvisant una manifestació que ha recorregut Rambla Brasil.

Menys hi ha durant el tall de les Corts, només 10 minuts. La vuitantena d’activistes que han aturat Diagonal han abandonat la via després de rebre, segons denuncien, amenaces dels mossos. Amb tot, han iniciat una cercavila pel barri que ha tingut com a punt d’inici el Camp Nou. Alerten que una de les participants ha estat identificada i que cotxes dels mossos han estat seguint.

També ha estat breu el tall de Fabra i Puig, organitzat pels barris de la perifèria nord (foto destacada). “Els mossos les han desallotjat a totes fent un arrencacebes i  les han identificat a totes. Després han repartit els DNIs cridant-les pel nom”, segons ens informa una de les periodistes de l’Agència. Després els diferents comitès de vaga han retornat als seus respectius barris.

A Colon el matí ha començat amb talls organitzats pel Comitè de Vaga de Ciutat Vella. Una cinquantena de dones, lesbianes i trans han tallat la plaça durant 15 minuts abans de ser desallotjades per quatre furgones de la BRIMO. El Comitè de Vaga d’UB Raval ha qualificat l’actuació policial com a desmesurada. Tot i això, les activistes han fet un segon tall a Via Laietana que ha abandonat voluntàriament després d’un segon avís dels mossos, iniciant una manifestació improvisada pel carril dret d’aquesta via.

Per la seva banda, les dones de l’Esquerra de l’Eixample i el barri de Sant Antoni s’han trobat per tallar la Gran Via a l’altura del carrer Viladomat. Durant 45 minuts, 150 activistes han esmorzat a terra i han mantingut aturats els cotxes. Segons alerten les fonts de l’Agència, a les 8:45h diverses BRIMO han arribat i han començat arraconat les manifestants una per una. Les fonts de l’Agència indiquen que podria haver diverses identificades i una denunciada.

“Aquest tall no és mixt” és un dels crits de la Coordinadora de Vaga de Gràcia. Les dones, lesbianes i trans que integren aquest col·lectiu han tallat Plaça Lesseps, a l’encreuament amb Travessera de Dalt i Torrent de l’Olla, de 7:30h fins a les 8:10h del matí. En total, les activistes feministes han aguantat el tall durant més de mitjà hora malgrat que els mossos han desplaçat fins allà un furgó de la Brimo i una de l’ARRO. No hi ha hagut identificacions, però si empentes per part dels agents. Just després, el moviment feminista ha tallat les vies de Ferrocarrils de la Generalitat.

 

A Via Meridiana els talls han acabat amb identificacions.

Seguirem ampliant.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


two × four =