Al voltant de 400 persones es concentren a Sant Joan Despí

Més de 400 persones s’han concentrat a la plaça de l’Ermita de Sant Joan Despí per iniciar una marxa per tot el poble en una jornada festiva de reivindicacions. La majoria de les assistents eren joves del poble.

A les 12 hi ha hagut una concentració a la plaça principal on s’ha llegit el manifest de Ca La Dona. Posteriorment, hi ha hagut una acció creativa on s’han pintat pancartes per preparar-se per la manifestació de la tarda.

El nostre manifest ha reivindicat que s’aturin les violències sexuals, les opressions a causa d’orientacions sexuals i la violència masclista. La marxa posterior pels carrers del poble estava liderada per l’organització Violeta, una associació contra la violència de gènere.

“Aquesta jornada s’està vivint amb molta emoció a Sant Joan Despí, no havíem vist mai a tanta gent en el nostre poble”, ha explicat Marina Parpal, representant del grup feminista Aquelarre.

Gent jove

A les 17.15 hores hi ha una convocatòria per les persones que vulguin assistir a la manifestació de Barcelona. Aquelles persones interessades poden trobar-se amb les diferents associacions a l’estació de Renfe de Sant Joan Despí.

“El que més ens ha sorprés es l’enorme presència de gent jove, ja que és una novetat al poble. A Sant Joan Despí hi ha moltes entitats que tracten temes de dones i per dones i la mitjana d’edat per aquests actes solia ser més elevada“, ha explicat Parpal.

El dia després

Demà, dia 9 de març, hi ha programades diverses activitats a la plaça de l’Ermita. “L’acte gros de demà serà la diada de les dones on col·laboren moltes entitats per celebrar les dones”, ha anunciat Parpal. Un conjunt d’activitats, actuacions i màster class tindran lloc demà al matí.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


five × two =