Prop de 5.000 persones omplen Lleida per reclamar que les dones es volen “vives, lliures i combatives”

Manifestació feminista a Lleida. AUTORIA: Marea Lila

Els carrers de Lleida s’han omplert aquest vespre de lemes feministes en la manifestació més gran que ha viscut la ciutat un 8 de març. Segons assistents, han estat prop de 5.000 persones les que han participat a la marxa convocada per la Marea Lila, on conflueix el moviment feminista de la ciutat.

Sota el lema ‘Ens volem rebels, lliures i combatives”, la marxa a sortit cap a les 18h de la plaça Ricard Vinyes i s’ha dirigit cap a la plaça Sant Joan, on s’ha posat el punt final amb la lectura del manifest.

Piquets, tallers i dinar solidari

El matí també ha estat marcat per les mobilitzacions a la capital del Segrià. Després dels talls més matiners, els piquets no mixtes s’han desplaçat fins a l’Eix Comercial i la Zona Alta per explicar els motius de la vaga.

A les 12h desenes de persones s’han reunit a la plaça Sant Joan, convocades per entitats i col.lectius feministes. Hi han fet tallers de pancartes, una performance, activitats per a nens i nenes i un bingo feminista i coeducatiu. Al migdia, l’ateneu cooperatiu La Baula ha organitzat un dinar solidari.

 

Per saber més dels actes programats al llarg de la jornada de la Vaga Feminista consulteu www.vagafeminista.cat.

Be the first to comment

Leave a Reply

La teva adreça no serà publicada.


*


seventeen − one =